Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ktoré zmiešame s bryndzou, kyslou smotanou, maslom a mletou červenou paprikou. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme štipku pálivej papriky, nasekanej pažítky a vyšľaháme dopenista.
- 2
Bryndzovú penu preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ňou bielky. Ozdobíme cherry paradajkou a uložíme na karamelizovanú šalotku.
- 3
Karamelizovaná šalotka: Do rozpáleného oleja pridáme nakrájanú šalotku, posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať. Potom podlejeme červeným vínom a povaríme.
Tiež plnené vajcia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu