Pizzový veniec so šunkou fotorecept
Foto: ancicka
Trocha niečo iné, ale veľmi chutné a šťavnaté.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
1/4 l vlažné |
|
trocha |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na plnku: | |
|
|
200 g |
|
1 malá plechovka |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
trocha |
|
|
|
|
|
200 g |
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnuť.
-
2
Potom cesto vyložíme na dosku a necháme ho trocha odpočinuť, kým pripravíme plnku.
-
3
Na troche oleja si speníme cibuľku do sklovita a klasickým spôsobom pripravíme tuhšiu vajíčkovú praženicu. Pridáme nasekanú pažítku...
-
4
a šampiňóny. Zamiešame a necháme trocha vychladnúť.
-
5
Cesto rozvaľkáme do kruhu, pokrájame na trojuhouníky a trojuholníky uložíme do kruhu na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme kečupom.
-
6
Na každý trojuholník položíme plátok šunky a do kruhu nasypeme nastrúhaný syr.
-
7
Na syr rozložíme vajíčkovú praženicu a na to ešte kapiu.
-
8
Potom každý špic trojuholníka preložíme cez plnku.
-
9
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.
-
10
Upečené a vychladené.
-
11
Alebo obyčajná pizza.
Určite, no obyčajne použije každý kto čo má rád, alebo kto čo má doma po ruke.