Bryndzové halušky podľa mojej mamy

olinecka - fotkaolinecka, 14. mája 2019 10:19
Ďalšie recepty »
Bryndzové halušky podľa mojej mamyFoto: olinecka

Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková cibuľka, výsledok je zaručený.

20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
6-7 ks (stredné, nastrúhané)
300-350 g (podľa potreby)
125 g čerstvá
200 ml
 domáca
 nasekaná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme 1/2 -1 ČL soli, múku, premiešame a urobíme cesto (nie tuhé).

  2. 2

    Do hrnca dáme vodu s trochou soli a necháme zovrieť. Pridáme aj nepostrúhané konce zemiakov. Haluškárom sádžeme halušky do vriacej osolenej vody, varíme pokiaľ nevyplavajú na vrch. Scedíme a môžeme prepláchnuť teplou vodou. Necháme odkvapkať.

  3. 3

    Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, môžeme nechať trochu na dekoráciu. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista.

  4. 4

    Hotove halušky dáme do väčšej misy a premiešame s bryndzou. Posypeme opraženou slaninkou, nasekanou pažítkou a cibuľkou. Všetkým dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist