Špaldové pirohy
Špaldové pirohy

Vegánske špaldové pirohy

lunter - fotkalunter, 27. marca 2019. Komerčný recept.
Vegánske špaldové pirohy
Foto: lunter
2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
120 ml
50 ml
Plnka:
100 g
1 bal.
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Tofu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme. Druhú polovicu tofu rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, mleté čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Formičkou alebo tenkým pohárom vykrojíme z cesta kruhy. Do stredu dáme lyžičku plnky. cesto preložíme a okraje zatlačíme.

  4. 4

    Cibuľku nadrobno nakrájame a spolu s kockami tofu opražíme na troche oleja. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 - 7 minút. Servírujeme s opraženou cibuľkou, tofu a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia