Vegánske špaldové pirohy
Foto: lunter
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky.
- 2
Tofu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme. Druhú polovicu tofu rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, mleté čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame.
- 3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Formičkou alebo tenkým pohárom vykrojíme z cesta kruhy. Do stredu dáme lyžičku plnky. cesto preložíme a okraje zatlačíme.
- 4
Cibuľku nadrobno nakrájame a spolu s kockami tofu opražíme na troche oleja. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 - 7 minút. Servírujeme s opraženou cibuľkou, tofu a čerstvými bylinkami.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu