Špargľová polievka
Foto: podravka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
500 g (biela alebo zelená) |
|
20 g |
|
100 g |
|
1/2 zväzku |
|
50 ml |
|
2 KL |
|
100 ml |
|
4 krajce (alebo chlieb) |
|
1 PL opražené |
|
1 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
- 2
Na zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a vegetu.
- 4
Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.
- 5
Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.
- 6
Rada: Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.
Tiež špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu