Šunkové rolky s bryndzovou penou
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 20. mája 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní. Dajú sa z nej tvoriť originálne raňajky, polievky, Zobraziť celý popisCudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní. Dajú sa z nej tvoriť originálne raňajky, polievky, hlavné jedlá, chuťovky i delikatesy zážitkového menu. Veď vo svete je bežné, že práve „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Z bryndze, masla, kyslej smotany, nasekanej pažítky a soli (podľa chuti, lebo bryndza je slaná) pripravíme našľahanú bryndzovú penu. Plátky šunky naplníme bryndzovou penou a zvinieme do roliek. Necháme v chlade stuhnúť.
- 2
Potom rolky našikmo rozrežeme na polovice, položíme na listy červenej repy a podávame s oštiepkom pokrájaným na kolieska.
Tiež rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu