Šunkové rolky
Šunkové rolky

Šunkové rolky s bryndzovou penou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 20. mája 2019
Šunkové rolky s bryndzovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa dlžní. Dajú sa z nej tvoriť originálne raňajky, polievky, hlavné jedlá, chuťovky i delikatesy zážitkového menu. Veď vo svete je bežné, že práve „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

250 g (plátky)
250 g
125 g
3 PL
Na servírovanie:
150 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bryndze, masla, kyslej smotany, nasekanej pažítky a soli (podľa chuti, lebo bryndza je slaná) pripravíme našľahanú bryndzovú penu. Plátky šunky naplníme bryndzovou penou a zvinieme do roliek. Necháme v chlade stuhnúť.

  2. 2

    Potom rolky našikmo rozrežeme na polovice, položíme na listy červenej repy a podávame s oštiepkom pokrájaným na kolieska.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: