Závin s bryndzovo-klobásovou plnkou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 20. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 20. mája 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
800 g |
|
400 g |
|
800 g |
|
2 ks väčšia |
|
|
|
|
|
Na posypanie dosky: | |
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na rezančeky, klobásu na kocky, cibuľu na mesiačiky a na troche masti opražíme. Potom zmes vmiešame do bryndze, pridáme nakrájanú pažítku a dobre všetko premiešame.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme zmesou, zrolujeme, zvrchu cesto popicháme vidličkou a závin potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 3
Plech vymastíme masťou a štrúdľu doň vložíme. Pečieme pri teplote 180 °C 35 – 40 minút.
Tiež závin:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu