Polievka z bôbu
Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.
porcie
príprava
Suroviny
300 g mladý |
|
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
400-500 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1 PL (nasekaná) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na malé kocky.
- 2
Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
- 3
Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.
- 4
Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.
- 5
Rada: Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.
Tiež polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu