Recepty, kde je parmezán
Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs
Zapečené špagety cacciatore
Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...
Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými
syrmi. Do...
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
Lasagnové závitky
V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....
Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...
Rúrky v cibuľovej omáčke
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...
Kuracie gnocchi
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou
Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...
Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...
Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa
návodu na obale, scedíme
a odkvapkané dáme do misy.
Premiešame s PL olivového
oleja.
Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame
nadrobno a usmažíme
ju na oleji do sklovita. Papriku
očistíme, pokrájame na
rezančeky, pridáme...
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej
osolenej vode. Varíme
asi dve až tri minúty.
Scedíme a necháme
odkvapkať.
Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom
Najprv si pripravíme cestoviny,
ktoré uvaríme tak, aby
boli dostatočne mäkké (nie
rozvarené).
Krevety po taliansky
Vymiešame vajce s mliekom,
hladkou múkou a parmezánom.
Na panvicu pridáme
olivový olej, krevety
postriekame citrónom
a morskou soľou....
Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka
osušíme, aby sme nezničili
lístky. Ak sú dlhšie stonky
viac ako 2 cm, ...
Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...
Šošovicový šalát s cestovinou
Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...

Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

Zapečené špagety cacciatore
Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...

Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

Lasagnové závitky
V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

Rúrky v cibuľovej omáčke
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

Kuracie gnocchi
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...

Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou
Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom
Najprv si pripravíme cestoviny, ktoré uvaríme tak, aby boli dostatočne mäkké (nie rozvarené).

Krevety po taliansky
Vymiešame vajce s mliekom, hladkou múkou a parmezánom. Na panvicu pridáme olivový olej, krevety postriekame citrónom a morskou soľou....

Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...

Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

Šošovicový šalát s cestovinou
Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...