Bazalková ryža s hubami a artičokmi

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 a 1/4 šálky
2 KL
1 ks
1 strúčik
 štipka
2 a 1/2 šálky
2/3 šálky
4 srdiečka
2 PL
1/4 šálky
5 ks




Postup

  1. 1

    Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme cibuľu, cesnak, teplotu znížime a minútu cibuľu a cesnak osmažíme. Pridáme šafran a všetko spolu povaríme 5 minút, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne voňať.

  2. 2

    Do zmesi v hrnci vmiešame ryžu, prilejeme vývar, pridáme bobkový list, huby a nezakryté privedieme k varu. Varíme za občasného miešania pri strednej teplote asi 15 minút, až kým ryža nezmäkne a nevstrebe všetku tekutinu.

  3. 3

    Primiešame artičoky, bazalku, syr, šalotku a morskú soľ.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia