4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 a 1/4 šálky |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
2 a 1/2 šálky |
|
|
|
2/3 šálky |
|
4 srdiečka |
|
2 PL |
|
1/4 šálky |
|
5 ks |
|
|
Postup
-
1
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme cibuľu, cesnak, teplotu znížime a minútu cibuľu a cesnak osmažíme. Pridáme šafran a všetko spolu povaríme 5 minút, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne voňať.
- 2
Do zmesi v hrnci vmiešame ryžu, prilejeme vývar, pridáme bobkový list, huby a nezakryté privedieme k varu. Varíme za občasného miešania pri strednej teplote asi 15 minút, až kým ryža nezmäkne a nevstrebe všetku tekutinu.
- 3
Primiešame artičoky, bazalku, syr, šalotku a morskú soľ.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu