Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si Zobraziť celý popis Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne „vypotiť“. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky. Pridáme na malé kocky pokrájanú sviečkovicu, čerstvú čili papričku pokrájanú nadrobno, cesnak posekaný nadrobno, soľ a mleté čierne korenie. Ďalej restujeme dozlatista. Potom pridáme paradajky, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút.
- 2
Cestoviny uvaríme v posolenej vode, aby boli „al dente“, scedíme ich a pridáme do mäsovo– paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Pri príprave pappardelle rozvaľkáme rezancové cesto na plát, ktorý rozkrájame zhruba na dĺžku škatule od topánok. Preložíme napoly a nezabudneme pláty z oboch strán dobre pomúčiť. Nakrájame ich na prúžky široké 4 cm a už len potrasieme, aby sa oddelili a prebytočná múka sa striasla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu