Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si Zobraziť celý popis Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

5
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 PL
1 ks
200 g
150 g
1 ks
3 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne „vypotiť“. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky. Pridáme na malé kocky pokrájanú sviečkovicu, čerstvú čili papričku pokrájanú nadrobno, cesnak posekaný nadrobno, soľ a mleté čierne korenie. Ďalej restujeme dozlatista. Potom pridáme paradajky, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v posolenej vode, aby boli „al dente“, scedíme ich a pridáme do mäsovo– paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Pri príprave pappardelle rozvaľkáme rezancové cesto na plát, ktorý rozkrájame zhruba na dĺžku škatule od topánok. Preložíme napoly a nezabudneme pláty z oboch strán dobre pomúčiť. Nakrájame ich na prúžky široké 4 cm a už len potrasieme, aby sa oddelili a prebytočná múka sa striasla.

Diskusia k receptu

herczegh
Výborny recept robotu s rezancami sme si ulahčili strojčekom na pappardelle Kenwood k mix
jumbo
URCITE DOBRY, JEDNODUCHY A RYCHLY RECEPT A PRE ESTE RYCHLEJSIU PRIPRAVU BY SOM BAKLAZAN NASTRUHAL NA HRUBOM STRUHADLE.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia