Rizoto s dubákmi
Richard Obenrauch
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 18. novembra 2009
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 18. novembra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici rozpustíme kúsok masla. Medzitým si dáme variť sušené hríby. Ryžu orestujeme na rozpálenom masle. Zalejeme polovicou vývaru, a polovicou vína a necháme dusiť pod pokrievkou. Do hrnca dáme rozpustiť kúsok masla a pridáme smotanu.
- 2
Uvarené hríby spojíme so smotanou a necháme vyredukovať. Z ryže sa nám medzitým odparil vývar a víno. Premiešame a pridáme druhú polovicu vývaru a vína.
- 3
Hotovú ryžu premiešame, spojíme s hríbovou omáčkou a necháme približne 1 minútu odpočívať. Servírujeme pomocou tvarovacieho valčeka a dozdobíme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu