Palacinky zapekané so špenátom

Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 10. novembra 2009
Palacinky zapekané so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
20 dkg
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pripravíme palacinkové cesto, ale hustejšie než na sladké palacinky (hrubšie palacinky lepšie udržia plnku). Rozmrazený špenát rozmiešame s cesnakom a štipkou soli.

  2. 2

    Palacinky naplníme studenou špenátovou plnkou a preložíme do trojuholníka.

  3. 3

    Posypeme eidamom a dáme zapiecť do ružova.

Diskusia k receptu

nyja
mňam, to musí byť super s čerstvulinkým mladým špenátikom. Ste mi pripomenuli vynikajúce palacinky, ktoré som robila asi len 2 x, lebo moja dcéra si postavila hlavu, že to nechce. Musím ich niekedy zasa urobiť a potom to postnem. Tento recept si tiež odkladám do kuchárskej :))
marci
...urcite tento recept zkusim,mozna i vylepsim a dam vedet nashle
nbert
podobne palacinky som robil ako specialitu len s tym rozdielom ze som do cesta pridaval miesane bylinky a jednu stranu palaciniek som tenuckou vrstvou omacky bechamel s plesnivym syrom, pouzil som spenat a plnku z rozvarenych rajcin, salotiek, cerstvej sladkej cervenej papriky, tyminanu, rozmarinu a cesnaku, a syr tak isto navrch a zapiect... bolo to celkom popularne ale taktiez na vegetarianov dost syte :)
miis
eidamom posypeme, ale kde dame parmezan?
kopretina
Plním palačinky špenátem s uzeným masem, normálně sroluji, dávám do zapékací misky, zalévám vejci s mlékem, solí a pepřem. Zapeču a krájím "přes". Na řezu je potom pěkná mozaika - kolečka palačinek žlutá a zelený spenát.
tothka
Pripomenuli ste mi moje obľúbené slané palacinky naplnené strúhaným syrom , ktoré podávame so špenátovým prívarkom, ale zapekané tiež môžu byť dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia