Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 šálky
3 PL
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 KL
1,75 l
1/2 šálky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a dusíme asi 10 minút. Pridáme roztlačený cesnak s nasekaným rozmarínom a dusíme ešte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme fazuľu a vývar.

  2. 2

    Privedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme, až kým fazuľa nezmäkne – asi 60 – 90 minút. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Potom odoberieme 1/3 polievky a rozmixujeme ju na kašu.

  3. 3

    Vrátime do hrnca, premiešame a opäť prihrejeme. Ochutíme soľou a korením. Podávame ozdobené parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre