Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
10 g
20 g
1 ks
1 dl
1 dl
120 g




Postup

  1. 1

    Zo sladkých uvarených zemiakov urobíme pyré - rozmixujeme ich s maslom a s parmezánom, ochutíme soľou podľa chuti. Hovädzí steak osolíme, okoreníme, obalíme v kakaovom masle a opečieme na grile alebo rozpálenej panvici. Dĺžka opekania závisí od toho, aký steak máte radi.

  2. 2

    Hotový steak vyberieme a potrieme teriyaki omáčkou. Tú pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, japonského ryžového vína mirinu a hnedého cukru, povaríme a redukujeme.

  3. 3

    Ako prílohu si opečieme jarnú cibuľku a spolu so sladkým zemiakovým pyré servírujeme k steaku. Na tanieri steak ešte raz prelejeme teriyaki omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia