Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
			   Ján Dic
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 26. októbra 2009
		   
		   Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 26. októbra 2009

Foto: Pravda - Sandra Támerová
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

- 2
 Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme drvené paradajky, okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.

- 3
 Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené, aby sa uzatvorili. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

- 4
 Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku. Dozdobíme bazalkou.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu