Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Ján Dic
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 26. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 26. októbra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
- 2
Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme drvené paradajky, okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.
- 3
Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené, aby sa uzatvorili. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
- 4
Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku. Dozdobíme bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu