Cézar šalát

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 12. novembra 2009
Cézar šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
250 g
400 g
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Umytý natrhaný šalát premiešame spolu s dresingom a krutónmi, na panvici opečieme kúsky kuracích pŕs, ktoré naukladáme na záver.

  2. 2

    Dozdobíme hoblinkami parmezánu.

  3. 3

    Náš tip: Light verziu šalátu si možno pripraviť tak, že cézar dresing nahradíme bielym jogurtom.

Diskusia k receptu

ankabanka
nechcem rypat ale asi si mohol prilozit nejaky original link z YT je ich tam dost, ked uz vysvetkujes ako sa tento pripravuje. nikdy sa nerobi na tanieri ale vo velkej miske /obycajne teak v ktorej sa aj servuje a tato sa cela potrie strucikom cesnaku/ dalej sa vsetko trie rucne so zltkom t.j. ze nikto nepouziva hotovu(!) majonezu ako tvoj kuchar. ostatne pridavky ako napr.kura a ine ma uz svoj nazov akoze napr. "Chicken Ceasar Salad". uz sa vela tu hovorilo o spravnych nazovoch takze pre buducnost lebo informovanost je dobra vec.
ariel
do originálu to má ďaleko...ale páčí sa mi , že tu u nás doma to tak podomácky vždy vieme spraviť a chutí ľuďom tiež, to by v Británii asi stravníci netolerovali ...len názov radšej upraviť na prekvapenie slovenského šéfkuchára