Postup
-
1
Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ, čili, mletú papriku a sójovú omáčku.
- 2
Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu a necháme dusiť, mierne podľa potreby podlievame. Medzitým dáme opražiť na suchej panvici papriky. Ak sa už začínajú šúpať, sú hotové.
- 3
Ošúpané a pokrájané pridáme k domäkka udusenej mrkve. Kukurice dáme variť do neosolenej vody, necháme variť 5 – 7 minút po zovretí.
- 4
Z uvarených kukuričných klasov nožíkom oddelíme kukuričné zrniečka. Ak nemáme celú kukuricu, pridáme zrniečka kukurice z konzervy k mrkve a paprikám.
- 5
Ďalej pridáme maslo a smotanu. Dolejeme primeraným množstvom vody. Podľa potreby v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku na zahustenie.
- 6
Polievku podávame posypanú parmezánom, ozdobenú petržlenovou vňaťou a podľa chuti aj s chrumkavými bielymi žemličkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu