Mexická polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009

Suroviny

3 ks
7 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ, čili, mletú papriku a sójovú omáčku.

  2. 2

    Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu a necháme dusiť, mierne podľa potreby podlievame. Medzitým dáme opražiť na suchej panvici papriky. Ak sa už začínajú šúpať, sú hotové.

  3. 3

    Ošúpané a pokrájané pridáme k domäkka udusenej mrkve. Kukurice dáme variť do neosolenej vody, necháme variť 5 – 7 minút po zovretí.

  4. 4

    Z uvarených kukuričných klasov nožíkom oddelíme kukuričné zrniečka. Ak nemáme celú kukuricu, pridáme zrniečka kukurice z konzervy k mrkve a paprikám.

  5. 5

    Ďalej pridáme maslo a smotanu. Dolejeme primeraným množstvom vody. Podľa potreby v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku na zahustenie.

  6. 6

    Polievku podávame posypanú parmezánom, ozdobenú petržlenovou vňaťou a podľa chuti aj s chrumkavými bielymi žemličkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia