Farfalle s prosciuttom a čakankou
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len Zobraziť celý popisPasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, rozmarín a krátko popražíme. Pridáme nakrájanú čakanku, ochutíme soľou a čiernym korením.
- 2
 Potom pridáme uvarené farfalle, plátky prosciutta a spolu zľahka premiešame.
- 3
 Pred podávaním posypeme parmezánom.
- 4
 Náš tip: Farfallini je označenie pre menšie motýliky, farfallone sú zasa tvarovo väčšie cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu