Farfalle s prosciuttom a čakankou
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len Zobraziť celý popisPasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, rozmarín a krátko popražíme. Pridáme nakrájanú čakanku, ochutíme soľou a čiernym korením.
- 2
Potom pridáme uvarené farfalle, plátky prosciutta a spolu zľahka premiešame.
- 3
Pred podávaním posypeme parmezánom.
- 4
Náš tip: Farfallini je označenie pre menšie motýliky, farfallone sú zasa tvarovo väčšie cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu