Farfalle s prosciuttom a čakankou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len Zobraziť celý popisPasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
1 hlávka
2 vetvičky
80 g
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, rozmarín a krátko popražíme. Pridáme nakrájanú čakanku, ochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Potom pridáme uvarené farfalle, plátky prosciutta a spolu zľahka premiešame.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme parmezánom.

  4. 4

    Náš tip: Farfallini je označenie pre menšie motýliky, farfallone sú zasa tvarovo väčšie cestoviny.

Diskusia k receptu

antanatera
uz samotne spojenie prosciutta s cimkolvek znamena uspech...urcite vyskusam...
nyja
Mňam, milujem takéto vecičky. Ale čakanka vraj býva horká, takže s ňou treba urobiť pár prípravných úkonov... info o tom by som v recepte uvítala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia