Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...

5
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
100 ml
100 g
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme smotanu, pridáme gorgonzolu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Potom pridáme uvarené cestoviny, ochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Pred podávaním posypeme lístkami mladého špenátu, orechmi a strúhaným parmezánom.

  3. 3

    Náš tip: Parmezán strúhame zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame v chladničke, tesne zabalený do priesvitnej fólie. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: