Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si Zobraziť celý popis Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme smotanu, pridáme gorgonzolu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Potom pridáme uvarené cestoviny, ochutíme soľou a čiernym korením.
-
2
Pred podávaním posypeme lístkami mladého špenátu, orechmi a strúhaným parmezánom.
-
3
Náš tip: Parmezán strúhame zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame v chladničke, tesne zabalený do priesvitnej fólie. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.
Diskusia k receptu