Tento recept som našla v knihe "Italienisch gekocht" , je veľmi fajn, nemusíte pesto kupovať a špagety s ním a parmezánom sú neodolateľné.

2
porcie
3 minút
príprava

Suroviny

25 lístkov
8 lyžíc
 štipka
 štipka
2  lyžice
50 g
1  strúčik




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie rozmixovať.

Diskusia k receptu

jody
Pesto je fajn, tiež ho robievam. Namiesto píniových orieškov som dávala tekvicové alebo slnečnicové jadrá. A do časti pesta som namixovala aj rajčiny. Syr som nedávala vôbec. Až na tanieri.
nelajsia
Super, niekedy aj ja nahrádzam píniové oriešky inými, píniové su dosť drahé. A pesto s paradajkami sa volá červené pesto.
oravec
V časoch, keď sa u nás ešte medzi ľudom nevedelo, že existuje nejaké pesto, robievali sme niečo podobné, volali sme to "štipľavina" a používalo sa to ako prísada do jedál a dochucovadlo. Zloženie bolo: petržlanová vňať, cesnak, feferóny, olej v primeraných množstvách sa najemno zomleli aby vznikla pasta, zmiešali a dochutili soľou. Naložené v pohárikoch bez sterilizácie vydrží aj rok. Polievku bez "štipľaviny" si neviem predstaviť.
bozulka
bazalka,olivový olej,cesnak a oriešky,možu sa nahradiť a vlašskými alebo mandľami.Mám vyskúšané.Parmazan však nesmie chýbať.Može byť aj Padano.
nelajsia
dnes som robila pesto s čerstvým cesnakom medvedím(namiesto bazalky)
- no jedinečné to bolo so špagetymi....mňam