Foto: macenka999
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklžán si nakrájame na 0,5 cm plátky a nasolíme si ich, necháme ich chvíľu zapotiť a potom každý jeden plátok baklažánu si osušime. Obaľujeme v hladkej múke, následne v osolenom vajíčku a pražíme do zlatova na oleji z oboch strán. Odkladáme na servítok, aby sa mohol olej z baklažánu odkvapkať.
- 2
Medzi časom si nakrájame rajčiny na kocky a dáme na panvicu olivový olej, roztlačený cesnak, potom rajčiny a nakoniec bazalku. Všetko necháme dusiť asi 40 minút. Potom pridáme soľ, korenie a cukor podľa chuti. Cukor pridáme v závislosti od kyslosti rajčín /1 kávovú lyžičku/. Dobre premiešame a odstavíme.
- 3
Do zapekacej misy si naspodok naukladáme vypražené baklažány, natrieme ich polovicou zmesi, nato poukladáme mozarellu, posypeme parmezánom, bazalkou a potom znova ukladáme ďalšiu vrstvu baklažánu, znovu potrieme zmesou, naukladáme mozarellu, posypeme bazalkou a navrchu nastrúhame parmezán. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov približne 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu