Zapekaný baklažán

macenka999 - bez fotkymacenka999, 28. októbra 2009

Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 kg
3 strúčiky
1 polievková lyžica
200 ml
5 ks




Postup

  1. 1

    Baklžán si nakrájame na 0,5 cm plátky a nasolíme si ich, necháme ich chvíľu zapotiť a potom každý jeden plátok baklažánu si osušime. Obaľujeme v hladkej múke, následne v osolenom vajíčku a pražíme do zlatova na oleji z oboch strán. Odkladáme na servítok, aby sa mohol olej z baklažánu odkvapkať.

  2. 2

    Medzi časom si nakrájame rajčiny na kocky a dáme na panvicu olivový olej, roztlačený cesnak, potom rajčiny a nakoniec bazalku. Všetko necháme dusiť asi 40 minút. Potom pridáme soľ, korenie a cukor podľa chuti. Cukor pridáme v závislosti od kyslosti rajčín /1 kávovú lyžičku/. Dobre premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Do zapekacej misy si naspodok naukladáme vypražené baklažány, natrieme ich polovicou zmesi, nato poukladáme mozarellu, posypeme parmezánom, bazalkou a potom znova ukladáme ďalšiu vrstvu baklažánu, znovu potrieme zmesou, naukladáme mozarellu, posypeme bazalkou a navrchu nastrúhame parmezán. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov približne 40 minút.

Diskusia k receptu

branka
tak toto musi byt uplne genialne jedlo, aj ked asi trocha zdlhave na pripravu...nevadi, ked budem mat trocha casu, urcite vyskusam a dam vediet ako sa vydarilo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia