Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
mesačník Varecha, dnes 17:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa zas maslovú príchuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na palacinky: | |
| 2 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
| Na dokončenie: | |
| 4 ks |
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 25 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto na palacinky. Vajcia jemne rozšľaháme. Postupne do nich vmiešame múku a až potom vmiešame mlieko a štipku soli. Cesto necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
- 2
Panvicu s nepriľnavým povrchom zahrejeme a vymastíme prepusteným maslom. Potom vlejeme malú naberačku cesta a krúživým pohybom ho rozlejeme po celej panvici. Palacinku opečieme, potom otočíme a dopečieme z druhej strany dozlatista. Postupne upečieme všetky palacinky a udržiavame ich v teple.
- 3
Na panvici rozpustíme lyžicu masla. Vložíme rozkrojené baklažány a na miernom ohni ich opekáme, kým nezmäknú.
- 4
Vajcia s lyžicou kyslej smotany jemne rozmiešame vidličkou. V panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme kúsok masla. Vlejeme vajcia a na miernom ohni ich za občasného miešania usmažíme. Osolíme a okoreníme.
- 5
Palacinku naplníme časťou miešaných vajec. Pridáme scedenú fazuľu zmiešanú so zvyšnou kyslou smotanou a opečené baklažány. Posypeme parmezánom.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu