Slané palacinky
Slané palacinky

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 17:00
Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa zas maslovú príchuť.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na palacinky:
2 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
Na dokončenie:
4 ks
4 ks
150 g
150 g
25 g strúhaný



Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme cesto na palacinky. Vajcia jemne rozšľaháme. Postupne do nich vmiešame múku a až potom vmiešame mlieko a štipku soli. Cesto necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Panvicu s nepriľnavým povrchom zahrejeme a vymastíme prepusteným maslom. Potom vlejeme malú naberačku cesta a krúživým pohybom ho rozlejeme po celej panvici. Palacinku opečieme, potom otočíme a dopečieme z druhej strany dozlatista. Postupne upečieme všetky palacinky a udržiavame ich v teple.

  3. 3

    Na panvici rozpustíme lyžicu masla. Vložíme rozkrojené baklažány a na miernom ohni ich opekáme, kým nezmäknú.

  4. 4

    Vajcia s lyžicou kyslej smotany jemne rozmiešame vidličkou. V panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme kúsok masla. Vlejeme vajcia a na miernom ohni ich za občasného miešania usmažíme. Osolíme a okoreníme.

  5. 5

    Palacinku naplníme časťou miešaných vajec. Pridáme scedenú fazuľu zmiešanú so zvyšnou kyslou smotanou a opečené baklažány. Posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu