Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať. Ale výborne nahradia Zobraziť celý popisTieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať. Ale výborne nahradia aj pečivo, perfektne chutia s čerstvým syrom alebo dobrou nátierkou.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Chia semienka namočíme do 5 PL vody a necháme napučať. Mandle, slnečnicové semienka, sezam a rozmarín rozmixujeme v mixéri na jemnú strúhanku. Zmiešame ju so soľou, korením, strúhaným parmezánom a práškom do pečiva.
- 2
Potom pridáme vajce, olej a všetko dobre spracujeme. Nakoniec pridáme napučané chia semienka a vypracujeme vláčne cesto.
- 3
Cesto rozdelíme na dva diely. Každý diel rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý asi päť milimetrov. Pláty pomocou spodného papiera prenesieme na plechy. Vrchné papiere odstránime a pláty nakrájame na obdĺžniky. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.
Tiež krekry:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu