Semienkové krekry
Semienkové krekry

Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:00
Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať. Ale výborne nahradia Zobraziť celý popisTieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať. Ale výborne nahradia aj pečivo, perfektne chutia s čerstvým syrom alebo dobrou nátierkou.

20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

90 g
150 g
30 g
100 g
1/2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
40 g strúhaný
1/2 ČL
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Chia semienka namočíme do 5 PL vody a necháme napučať. Mandle, slnečnicové semienka, sezam a rozmarín rozmixujeme v mixéri na jemnú strúhanku. Zmiešame ju so soľou, korením, strúhaným parmezánom a práškom do pečiva.

  2. 2

    Potom pridáme vajce, olej a všetko dobre spracujeme. Nakoniec pridáme napučané chia semienka a vypracujeme vláčne cesto.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva diely. Každý diel rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý asi päť milimetrov. Pláty pomocou spodného papiera prenesieme na plechy. Vrchné papiere odstránime a pláty nakrájame na obdĺžniky. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu