Letný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
			   Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 28. augusta 2025
		   
		   foodblog Medové motúzy, 28. augusta 2025

Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hlávka | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 krajce (na krutóny) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 vetvičky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Dresing: | |
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (bio) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL (strúhaný) | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 50 g (hoblinky) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme dresing – všetky suroviny premiešame v miske. Šalát, rukolu a čakanku umyjeme, osušíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu všetko premiešame v šalátovej mise. Chlieb nakrájame na kocky a na panvici s 1 PL olivového oleja opražíme do chrumkava.
- 2
 Kuracie prsia nakrájame, osolíme, posypeme lístkami rozmarínu, prikryjeme papierom na pečenie a naklepeme. Opečieme na zvyšku oleja z oboch strán 3 minúty.
- 3
 Opečené mäso nakrájame na rezance, pridáme do šalátu spolu s krutónmi a hoblinkami parmezánu. Ihneď podávame.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu