Kurací šalát
Kurací šalát

Letný šalát s kuracím mäsom a parmezánom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 15:00
Letný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 hlávka
300 g
1 ks
1 ks
3 krajce (na krutóny)
2 vetvičky
2 PL
Dresing:
4 PL
1 ČL
2 ČL
2 ks
1 ks (bio)
1 PL
4 PL
2 PL (strúhaný)
Na posypanie:
50 g (hoblinky)



Postup

  1. 1

    Pripravíme dresing – všetky suroviny premiešame v miske. Šalát, rukolu a čakanku umyjeme, osušíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu všetko premiešame v šalátovej mise. Chlieb nakrájame na kocky a na panvici s 1 PL olivového oleja opražíme do chrumkava.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame, osolíme, posypeme lístkami rozmarínu, prikryjeme papierom na pečenie a naklepeme. Opečieme na zvyšku oleja z oboch strán 3 minúty.

  3. 3

    Opečené mäso nakrájame na rezance, pridáme do šalátu spolu s krutónmi a hoblinkami parmezánu. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu