Letný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
			   Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 28. augusta 2025
		   
		   foodblog Medové motúzy, 28. augusta 2025

Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |  | 
| 1 hlávka |  | 
| 300 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 3 krajce (na krutóny) |  | 
| 2 vetvičky |  | 
| 2 PL |  | 
|  | |
| Dresing: | |
| 4 PL |  | 
| 1 ČL |  | 
| 2 ČL |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks (bio) |  | 
| 1 PL |  | 
| 4 PL |  | 
| 2 PL (strúhaný) |  | 
| Na posypanie: | |
| 50 g (hoblinky) |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme dresing – všetky suroviny premiešame v miske. Šalát, rukolu a čakanku umyjeme, osušíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu všetko premiešame v šalátovej mise. Chlieb nakrájame na kocky a na panvici s 1 PL olivového oleja opražíme do chrumkava. 
- 2
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, posypeme lístkami rozmarínu, prikryjeme papierom na pečenie a naklepeme. Opečieme na zvyšku oleja z oboch strán 3 minúty. 
- 3
Opečené mäso nakrájame na rezance, pridáme do šalátu spolu s krutónmi a hoblinkami parmezánu. Ihneď podávame. Tiež kurací šalát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu