Letný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 15:00
foodblog Medové motúzy, dnes 15:00

Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 hlávka |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 krajce (na krutóny) |
|
2 vetvičky |
|
2 PL |
|
|
|
Dresing: | |
4 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
1 ks (bio) |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
2 PL (strúhaný) |
|
Na posypanie: | |
50 g (hoblinky) |
|
Postup
-
1
Pripravíme dresing – všetky suroviny premiešame v miske. Šalát, rukolu a čakanku umyjeme, osušíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu všetko premiešame v šalátovej mise. Chlieb nakrájame na kocky a na panvici s 1 PL olivového oleja opražíme do chrumkava.
- 2
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, posypeme lístkami rozmarínu, prikryjeme papierom na pečenie a naklepeme. Opečieme na zvyšku oleja z oboch strán 3 minúty.
- 3
Opečené mäso nakrájame na rezance, pridáme do šalátu spolu s krutónmi a hoblinkami parmezánu. Ihneď podávame.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu