Zapekaná ryža
Zapekaná ryža

Chutná a rýchla zapekaná ryža

ryzasos - fotkaRyža SOS, 20. augusta 2025. Komerčný recept.
Chutná a rýchla zapekaná ryža
Foto: ryzasos

Chrumkavá ryža je kulinársky skvost , ktorý v jednom jedle spája textúry a chute. S našimi tipmi a trikmi určite ohromíte svojich hostí Zobraziť celý popisChrumkavá ryža je kulinársky skvost , ktorý v jednom jedle spája textúry a chute. S našimi tipmi a trikmi určite ohromíte svojich hostí na vašom ďalšom stretnutí. Odvážte sa inovovať v kuchyni s lahodnou a chrumkavou ryžou!

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
4 ks



Postup

  1. 1

    Na panvici s rozpáleným olejom orestujte všetku nakrájanú zeleninu.

  2. 2

    Keď je zelenina uvarená, pridajte ryžu a duste ju v panvici 2 minúty.

  3. 3

    Potom pridajte hrášok všetko spolu premiešajte, ochuťte soľou a korením.

  4. 4

    Ryžu so zeleninou preložte do zapekacej misy a pridajte rozšľahané vajcia a nastrúhaný parmezán. Vložte ju do rúry alebo teplovzdušnej fritézy, pečte kým nebude zlatistá a chrumkavá na krajoch.

  5. 5

    Hotové jedlo nechajte troška vychladnúť a vychutnajte si ho!

Diskusia k receptu

colibri
nechýba náhodou medzi 1. a 2. bodom niečo s vodou, keď sa najprv zelenina restuje a v 2. bode už je uvarená? podľa mňa ryžu neudusíte bez vody
evanaaa
Neviem si predstaviť zapekanú ryžu, mala by som obavy, aby nebola suchá.....