Bezlepkové cestoviny
Bezlepkové cestoviny

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 10:45

Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
600 g
1 ks
3 strúčiky
4 PL
1,5 PL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
štipka
1 hrsť
40 g



Postup

  1. 1

    Cherry paradajky umyjeme a osušíme. Každú prekrojíme na polovicu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Cesnak ošúpeme, každý strúčik pozdĺžne prekrojíme.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 180 °C teplovzduch. Na plech vystlaný papierom nasypeme cherry paradajky (rezom nahor), pridáme cibuľu. Pokvapkáme 3 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom. Pečieme 25 minút, kým rajčiny nezačnú zmenšovať objem.

  3. 3

    Po 25 minútach vytiahneme plech, pridáme cesnakové plátky, jemne premiešame. Pokvapkáme 1,5 PL balzamikového octu. Pečieme ďalších 10 minút, kým cesnak nezmäkne a nesfarbí sa dohneda.

  4. 4

    Do veľkého hrnca nalejeme vodu a po zovretí poriadne osolíme. Vložíme bezlepkové fusilli a varíme podľa času uvedeného na obale (zvyčajne 7–9 minút). Cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Odložíme si 4–5 PL vody z varenia.

  5. 5

    Do veľkej misky presypeme uvarené fusilli. Pridáme všetky upečené paradajky s cibuľou, aj šťavu z plechu. Prilejeme 1 PL olivového oleja a 1–2 PL vody z cestovín. Premiešame, dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme štipku chilli.

  6. 6

    Cestoviny rozdelíme na taniere. Pokvapkáme malinkým množstvom balzamikového krému. Posypeme strúhaným parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame ihneď.

Diskusia k receptu