Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 4 PL |
|
| 1,5 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| 1 hrsť |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Cherry paradajky umyjeme a osušíme. Každú prekrojíme na polovicu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Cesnak ošúpeme, každý strúčik pozdĺžne prekrojíme.
- 2
Rúru predhrejeme na 180 °C teplovzduch. Na plech vystlaný papierom nasypeme cherry paradajky (rezom nahor), pridáme cibuľu. Pokvapkáme 3 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom. Pečieme 25 minút, kým rajčiny nezačnú zmenšovať objem.
- 3
Po 25 minútach vytiahneme plech, pridáme cesnakové plátky, jemne premiešame. Pokvapkáme 1,5 PL balzamikového octu. Pečieme ďalších 10 minút, kým cesnak nezmäkne a nesfarbí sa dohneda.
- 4
Do veľkého hrnca nalejeme vodu a po zovretí poriadne osolíme. Vložíme bezlepkové fusilli a varíme podľa času uvedeného na obale (zvyčajne 7–9 minút). Cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Odložíme si 4–5 PL vody z varenia.
- 5
Do veľkej misky presypeme uvarené fusilli. Pridáme všetky upečené paradajky s cibuľou, aj šťavu z plechu. Prilejeme 1 PL olivového oleja a 1–2 PL vody z cestovín. Premiešame, dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme štipku chilli.
- 6
Cestoviny rozdelíme na taniere. Pokvapkáme malinkým množstvom balzamikového krému. Posypeme strúhaným parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame ihneď.
Tiež bezlepkové cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu