Parmezán

Parmezán ako ingrediencia v receptoch:

  • Talianska krémová cuketová polievka

    Talianska krémová cuketová polievka

    Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike....

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Dubáková frittata s cherry paradajkami a parmezánom
  • Zelené špagety

    Zelené špagety

    Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia...

  • Úžasný voňavý pečený karfiol

    Úžasný voňavý pečený karfiol

    Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť -...

  • Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami (fotorecept)

    Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami (fotorecept)

    Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne však počas hubárskej sezóny. Ak nájdem hojnosť húb, čo v okolí mojich rodných Košíc bývavalo často, zaplesá aj moje...

  • Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

    Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

    Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami. Už dnes ich môžete večerať, ak máte po ruke bezlepkové cestoviny PROCEL.

  • Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami (fotorecept)

    Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami (fotorecept)

    Cuketové rezance - ak ste ich ešte nejedli, je načase ich vyskúšať.

  • Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko (videorecept)

    Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko (videorecept)

    Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

  • Paradajkové krémové risotto

    Paradajkové krémové risotto

    Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, preto červená farba mi v risotto zbierke ešte chýba :-D ... ale nie, len som chcela vyskúšať aj túto...

  • Pikantná cuketa s parmezánom

    Pikantná cuketa s parmezánom

    Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom -...

  • Rajčatová polévka

    Rajčatová polévka

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se solí a cukrem přidáme k rajčatům. Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme dokud nejsou rajčata měkká. Propasírujeme přes sítko....

  • Zemiakové mini pizze

    Zemiakové mini pizze

    Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká...

  • Recept bez obrázku

    Homár s omáčkou podľa Andreja

    Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, ...

  • Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

    Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

    Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame v rúre pri 140 °C 10 minút.

  • Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

    Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

    Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať ich vždy po ruke. Dá sa z nich vykúzliť chutné hlavné jedlo...

  • Krevetový šalát (videorecept)

    Krevetový šalát (videorecept)

    Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.

  • Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou

    Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou

    Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a zisťujem, že ak sú vhodne zvolené, tak k sebe náramne pasujú...

  • Cestoviny caramelle plnené bryndzou a špenátom
  • Cestoviny s kuracími prsami (videorecept)

    Cestoviny s kuracími prsami (videorecept)

    Chutné kuracie cestoviny na smotane



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist