Recepty, kde je mäsový vývar z kocky
Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....
Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...
Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy,
hlavne...
Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na
skutočnosť, že...
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. )
Chuťami...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S
„obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov
minulého storočia...
Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť
alebo pridať podľa...
Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta
Variant jednej zo slovenských zeleninových polievok. Kombináciu koreňovej zeleniny si
môžete voliť podľa vlastných chutí...
Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)
Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak
nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku...
Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno
som túto technológiu použil...
Cícerová polievka na Valentína
Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z...
Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a
mesto...
Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode
nemohol nechať. Ešte...
Hovädzie na koriandri
Tento recept je z kategórie pomaly dusených. K mäsu som upiekla zemiakové
pampúšiky a prichystala rýchly...
Žihľavová polievka
Žihľava je zdravšia ako špenát a ak ju nájdeme v čistom lese, dvojnásobne poteší. Obsahuje...
Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme
naň plátky šunky. Kuracie prsia...
Plus mäsové guľky so zemiakovými haluškami
Idem hneď vysvetliť ten názov: je to jedlo od kuchára Ladislava Buraľa pre reštauráciu
hotela Plus v...
Štedrá mäsová roláda
Náš dnešný obedík. Pre babskú polovičku rodiny so zdravšou tekvicovo-cícerovou
prílohou, pre tú chlapskú tarhoňa....
Kapustová polievka s tofu
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou....
Nákyp s kyslou kapustou
Co takhle dát si zelí? Milovníci kyslej kapusty si prídu na svoje.
Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...
Pikantné ragú s polentovými knedličkami
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.
Hovädzí perkelt s nokerdľami, Šrác 1947
Jednoduchý variant z mojej kuchyne. Dostali sme naň chuť po záplave Vianočných a
Novoročných dobrôt...

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...

Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...

Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta
Variant jednej zo slovenských zeleninových polievok. Kombináciu koreňovej zeleniny si môžete voliť podľa vlastných chutí...

Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)

Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku...

Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil...

Cícerová polievka na Valentína
Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z...

Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Hovädzie na koriandri
Tento recept je z kategórie pomaly dusených. K mäsu som upiekla zemiakové pampúšiky a prichystala rýchly...

Žihľavová polievka
Žihľava je zdravšia ako špenát a ak ju nájdeme v čistom lese, dvojnásobne poteší. Obsahuje...

Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia...

Plus mäsové guľky so zemiakovými haluškami
Idem hneď vysvetliť ten názov: je to jedlo od kuchára Ladislava Buraľa pre reštauráciu hotela Plus v...

Štedrá mäsová roláda
Náš dnešný obedík. Pre babskú polovičku rodiny so zdravšou tekvicovo-cícerovou prílohou, pre tú chlapskú tarhoňa....

Kapustová polievka s tofu
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou....

Nákyp s kyslou kapustou
Co takhle dát si zelí? Milovníci kyslej kapusty si prídu na svoje.

Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Pikantné ragú s polentovými knedličkami
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.

Hovädzí perkelt s nokerdľami, Šrác 1947
Jednoduchý variant z mojej kuchyne. Dostali sme naň chuť po záplave Vianočných a Novoročných dobrôt...