Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 tenké plátky |
|
100 ml |
|
štipka |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Dnes som nefotila postup. Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala 3 tenké plátky prerastenej slaniny a nechala som ju vyškvariť. Keďže je prerastená mäsom, je tam tuku minimálne množstvo, pridala som pol lyžice masti a opiekla som na nej rebierka z oboch strán.
- 2
Rebierka som osolila, korenila, posypala celou rascou, poprášila mletou paprikou a podliala vínom. Pod pokrievkou som ich najprv dusila, neskôr som podliala ešte vývarom (práve sa mi varí na sporáku mäsový vývar) a pomaly na slabom plameni opekala. Keď boli rebierka po 50 minútach mäkké, pridala som nakrájaný cesnak a za stáleho odparovania tekutiny, opiekla do chrumkava.
- 3
Úplne mäkučké ako maslo som podávala s varenými zemiakmi a jarným šalátom. Chrumkavou slaninou som ozdobila zemiakovú kašu a mäso som poliala šťavou. Prajem vám dobrú chuť.
Tiež bravčové rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi si si dal Viagru a účinkuje :-)))
BRYNDZU MÁM RADŠEJ.
A ďalší, nič si tu nikdy nepridal len kritizovat, pridaj aj ty konečne niečo. Mudrlant.