Bravčové rebrá
Bravčové rebrá

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

izabella929 - fotkaizabella929, 14. apríla 2019

Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

4-5
porcie
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 tenké plátky
100 ml
štipka
2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1/2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Dnes som nefotila postup. Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala 3 tenké plátky prerastenej slaniny a nechala som ju vyškvariť. Keďže je prerastená mäsom, je tam tuku minimálne množstvo, pridala som pol lyžice masti a opiekla som na nej rebierka z oboch strán.

  2. 2

    Rebierka som osolila, korenila, posypala celou rascou, poprášila mletou paprikou a podliala vínom. Pod pokrievkou som ich najprv dusila, neskôr som podliala ešte vývarom (práve sa mi varí na sporáku mäsový vývar) a pomaly na slabom plameni opekala. Keď boli rebierka po 50 minútach mäkké, pridala som nakrájaný cesnak a za stáleho odparovania tekutiny, opiekla do chrumkava.

  3. 3

    Úplne mäkučké ako maslo som podávala s varenými zemiakmi a jarným šalátom. Chrumkavou slaninou som ozdobila zemiakovú kašu a mäso som poliala šťavou. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčové rebrá na rasci a bielom víne - obrázok 3

Diskusia k receptu

chrobaktruhlik
TOTO PODĽA MŇA NIE JE ZEMIAKOVÁ KAŠA, ZEMIAKOVÁ KAŠA JE HLADKÁ S MLIEKOM A MASLOM ALEBO SMOTANOU, TOTO MÁ HRČKY. :-(
jerica
@izabella929 , chystám sa aj ja na rebierka, ja mám nachystanú kapustu a k tomu zemiakove knedle. Som rada, že si pridala recept, ja nedávam mletú papriku, veru je to fajn, vyskúšam, nič s tým nepokazím, ináč presne ako ty robievam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia