Plnené huby
Plnené huby

Smrčky plnené tvarohovou penou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 27. mája 2021
Smrčky plnené tvarohovou penou
Foto: Viki Sisáková
45 minút
príprava

Suroviny

24 ks väčšie
Plnka:
150 g
50 g
1/2 ČL
Omáčka:
50 g
2 PL
500 ml
1 ks
4 PL (víno)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zo smrčkov jemne odstránime hlúbiky, hlavičky krátko povaríme vo vode so soľou, s korením a trochou masla. Nie dlho, aby sa nerozpadli. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Tvaroh vymiešame s mascarpone, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zmes dáme do cukrárenského vrecúška a opatrne naplníme hlavičky smrčkov.

  3. 3

    Omáčka: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a asi 2–3 minúty restujeme. Pridáme studený mäsový vývar, bobkový list a muškátový oriešok. Privedieme do varu, krátko povaríme. Ochutíme madeirou, pridáme čajovú lyžičku cukru, soľ, korenie. Plnené klobúčiky vložíme do omáčky, asi dve minútky povaríme a servírujeme.

  4. 4

    DOBRÁ RADA: Vývar, ktorý dávame do zápražky z masla a múky, musí byť studený. Ak by sme pridali teplý, urobili by sa hrudky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia