Smrčky plnené tvarohovou penou
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 27. mája 2021
Foto: Viki Sisáková
príprava
Postup
-
1
Zo smrčkov jemne odstránime hlúbiky, hlavičky krátko povaríme vo vode so soľou, s korením a trochou masla. Nie dlho, aby sa nerozpadli. Necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Tvaroh vymiešame s mascarpone, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zmes dáme do cukrárenského vrecúška a opatrne naplníme hlavičky smrčkov.
- 3
Omáčka: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a asi 2–3 minúty restujeme. Pridáme studený mäsový vývar, bobkový list a muškátový oriešok. Privedieme do varu, krátko povaríme. Ochutíme madeirou, pridáme čajovú lyžičku cukru, soľ, korenie. Plnené klobúčiky vložíme do omáčky, asi dve minútky povaríme a servírujeme.
- 4
DOBRÁ RADA: Vývar, ktorý dávame do zápražky z masla a múky, musí byť studený. Ak by sme pridali teplý, urobili by sa hrudky.
Tiež huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu