Recepty, kde je maslo
	
       
 
	          
	            Palacinky plnené mandľovým krémom 
	          
  Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr,  aby sa uležalo.  Do misy... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Koláč s grapefruitovým krémom
	          
  Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
	          
  Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šalát zo šampiňónov
	          
  Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.  Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Jarabice po burgundsky 
	          
  Jarabice najskôr očistíme a vypitveme.  Rozpolíme ich a na masle opečieme.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Divá kačica na víne
	          
  Slaninu pokrájame,  dáme ju do kastróla a vyškvaríme.  Pridáme polovicu masla.  Rozporciovanú kačicu osolíme,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Srnčie predné mäso
	          
  Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme.  Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút.... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Králik po provensálsky 
	          
  Králika rozporciujeme,  osolíme a prešpikujeme slaninou.  Na masle ho z oboch strán opečieme.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Francúzska roštenka
	          
  Vykostenú roštenku očistíme,  nakrájame na plátky,  naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Plnené bravčové kotlety s jablkami
	          
  Plnku pripravíme tak,  že všetky prísady zmiešame (stúhanka,  strúhaný zeler,  maslo,  mlieko, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Karfiolová krémová polievka
	          
  Karfiol,  mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Francúzska polievka s cibuľou
	          
  Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky.  Prudko ju opečieme na masti.  Potom ju zalejeme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Guláš z kapra
	          
  Cibuľu posekáme,  papriky rozpolíme,  zbavíme semien a nakrájame na rezance.  Zeler nakrájame na kocky,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
	          
  Mrkvu umyjeme,  očistíme a pokrájame na prúžky.  V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Cestoviny so špenátom 
	          
  Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca,  kde ho dusíme.  Keď spľasne, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
	          
  Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Losos v lístkovom ceste 
	          
  Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance,  krátko povaríme v osolenej vode a... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Perkelt z kapra
	          
  Kapra,  ktorého sme najskôr očistili,  vypitvali,  rozkrojili na polovice,  osolili a hlavu s... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Rybie placky
	          
  Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov,  ktoré sme prelisovali. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Brokolica so syrovou omáčkou
	          
  Do hlbšej panvice vylejeme mlieko,  ochutíme soľou,  korením,  majoránom,  pridáme pretlačený cesnak a... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Brokolica so sardelovou omáčkou
	          
  Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla.  V slanej vode uvaríme cestoviny, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Losos na modro
	          
  Mrkvu,  petržlen a zeler očistíme,  cibuľu očistíme,  všetko nakrájame na kúsky,  vložíme do... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Makrely v ostrej omáčke
	          
  Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji.  Vyberieme ich,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Losos s citrónovou omáčkou
	          
  V miske vyšľaháme žĺtky.  Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šťuka na hubách
	          
  Rybu očistíme a nakrájame na porcie,  osolíme,  okoreníme,  pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Exotické filé s karí omáčkou
	          
  Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody,  prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme.  Prerežeme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Mrkvový nákyp s orechmi
	          
  Mrkvu očistíme,  nastrúhame,  zalejeme mliekom a dusíme domäkka.  Za stáleho miešania pridáme krupicu, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Špenátová fašírka
	          
  Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom,  osolíme a okoreníme.  Pridáme žĺtky, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
	          
  Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme.   Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Baklažánová zmes
	          
  Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant,  ktorá ho s menšími obmenami pripravila.  Za... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pstruh podľa Hemingwaya
	          
  Vypitvané pstruhy osušíme,  osolíme,  okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
	          
  Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda.  Za tepla ich položíme do utierky,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapekané filé
	          
  Bylinky umyjeme,  osušíme a otrháme z nich lístky.  Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pstruh so šampiňónovou plnkou 
	          
  Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame.  Na masle osmažíme do zlatista cibuľu,  pridáme zeler,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šťuka s dubákovou omáčkou
	          
  Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí,  poumývame,  vytrieme do sucha a po bokoch urobíme... 
        
      
      

Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

Koláč s grapefruitovým krémom
Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.

Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

Karfiolová krémová polievka
Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....

Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Guláš z kapra
Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky,...

Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu...

Cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, ...

Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote...

Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Rybie placky
Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

Brokolica so syrovou omáčkou
Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a...

Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...

Losos s citrónovou omáčkou
V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml...

Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...

Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...

Mrkvový nákyp s orechmi
Mrkvu očistíme, nastrúhame, zalejeme mliekom a dusíme domäkka. Za stáleho miešania pridáme krupicu, ...

Špenátová fašírka
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, ...

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Baklažánová zmes
Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...

Zapekané filé
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
 Suroviny
Suroviny Mäso
Mäso Zelenina+ strukoviny
Zelenina+ strukoviny Ovocie
Ovocie Mliečne +syry
Mliečne +syry Cestoviny +prílohy
Cestoviny +prílohy Ryby
Ryby Huby
Huby Orechy+ semienka
Orechy+ semienka Bylinky+ koreniny
Bylinky+ koreniny Sladkosti+ pochutiny
Sladkosti+ pochutiny Tekutiny
Tekutiny Oleje
Oleje