Foto: Pravda, Ivan Majerský
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, Zobraziť celý popis Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.
porcie
príprava
na 240 °C
Postup
-
1
Na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej. Vajcia, žĺtky a cukor vymiešame ručne, aby do zmesi nevnikol vzduch. Pri miešaní mixérom z vymiešanej zmesi vákuovačkou odsajeme vzduch. Do vaječnej zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes a ručne miešame.
- 2
Nakoniec opatrne vmiešame múku. Vlejeme do olejom jemne vymastenej a vymúčenej formy. Rúru predhrejeme na 240 stupňov, pečieme 6 minút. Potom necháme 1 minútu v pokoji a z formy opatrne vyberieme, prípadne vyklopíme.
- 3
Náš tip: Pocukrujeme, posypeme grankom alebo polejeme ovocnou polevou a podávame teplé hneď po upečení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu