Feniklovo– pomarančová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
2 PL
700 ml
150 ml
 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Do roztopeného masla pridáme cibuľu a fenikel a asi 2 minúty za občasného miešania dusíme. Zalejeme koňakom a po chvíli pridáme vývar. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút, kým je fenikel úplne mäkký.

  2. 2

    Dolejeme pomarančovú šťavu a rozmixujeme. Následne pridáme petržlenovú vňať a hnedé korenie, vlejeme sladkú smotanu, necháme to zovrieť a odstavíme.

  3. 3

    Servírujeme s kúskami pomaranča, prípadne zelenou časťou feniklu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia