Ryžové placky so špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 5. septembra 2009

Suroviny

2 ks
100 g
120 g
250 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.

  2. 2

    Hneď po odstavení pridáme vajíčka, ovčí syr, nadrobený chlieb, bazalku, premiešame, osolíme a prikryjeme uterákom, aby pomaly „došla“.

  3. 3

    Medzitým zoberieme listový špenát, mierne ho blanšírujeme a krátko podusíme na rozohriatom masle.

  4. 4

    Do špenátu vmiešame 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a dusíme asi 10 minút pod pokrievkou.

  5. 5

    Zmiešame jogurt, smotanu, papriku, rascu, citrónovú šťavu a vytvoríme jednoduchú zálievku.

  6. 6

    Z ryžovej zmesi vytvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme na horúcom oleji do zlatista. Podávame so špenátom a poliate studenou omáčkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: