Ryžové placky so špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 5. septembra 2009 14:34
Ďalšie recepty »

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.

  2. 2

    Hneď po odstavení pridáme vajíčka, ovčí syr, nadrobený chlieb, bazalku, premiešame, osolíme a prikryjeme uterákom, aby pomaly „došla“.

  3. 3

    Medzitým zoberieme listový špenát, mierne ho blanšírujeme a krátko podusíme na rozohriatom masle.

  4. 4

    Do špenátu vmiešame 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a dusíme asi 10 minút pod pokrievkou.

  5. 5

    Zmiešame jogurt, smotanu, papriku, rascu, citrónovú šťavu a vytvoríme jednoduchú zálievku.

  6. 6

    Z ryžovej zmesi vytvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme na horúcom oleji do zlatista. Podávame so špenátom a poliate studenou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist