Postup
-
1
Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.
- 2
Hneď po odstavení pridáme vajíčka, ovčí syr, nadrobený chlieb, bazalku, premiešame, osolíme a prikryjeme uterákom, aby pomaly „došla“.
- 3
Medzitým zoberieme listový špenát, mierne ho blanšírujeme a krátko podusíme na rozohriatom masle.
- 4
Do špenátu vmiešame 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a dusíme asi 10 minút pod pokrievkou.
- 5
Zmiešame jogurt, smotanu, papriku, rascu, citrónovú šťavu a vytvoríme jednoduchú zálievku.
- 6
Z ryžovej zmesi vytvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme na horúcom oleji do zlatista. Podávame so špenátom a poliate studenou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu