30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0,5 l mierne osolenej vody a varíme 20 minút.
- 2
Scedíme a vývar zo špargle odložíme. Špargľu nakrájame na malé polienka a v špargľovom vývare ešte povaríme 8 až 10 minút, potom ju rozmixujeme.
- 3
Do polievky pridáme mlieko a necháme zovrieť. Polievku zahustíme svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z masla a hladkej múky.
- 4
Vmiešame smotanu a prevaríme. Osolíme, okoreníme, osladíme a ochutíme muškátovým orieškom.
- 5
Rožky nakrájame na menšie kocky a nasucho opečieme v rozohriatej rúre. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme pažítkou a pridáme kocky z rožkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu