Zelerová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
40 g
750 ml
200 ml
1-2 KL
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom, vínom a 20 minút povaríme. Potom polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a štipkou cukru.

  2. 2

    Pridáme zelerovú vňať a ešte chvíľu povaríme. V smotane rozmiešame žĺtok a vylejeme ju do polievky, ktorú už nevaríme.

  3. 3

    Podávame s plátkami opečeného sendviča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia