Foto: Pravda, Marek Velček
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku, zelená zasa v Anglicku. Má vysoký podiel vitamínu Zobraziť celý popisČerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku, zelená zasa v Anglicku. Má vysoký podiel vitamínu C a vysokú výživnú, no nízku kalorickú hodnotu. Je preto skvelá pre redukčné diéty.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Teľaciu sviečkovú odblaníme – kuchynsky upravíme, osolíme, okoreníme, naplníme vopred uvarenou špargľou a prudko opečieme zo všetkých strán. Bravčovú sieťku opláchneme, orežeme prebytočný tuk, roztiahneme a opatrne natrieme jemnou vrstvou kurací fáš (pripravíme ho takto: kuracie prsia rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, brandy, 2 žĺtky, trošku šľahačky a vymixujeme na pastu), na ktorý rozsypeme nasekané čerstvé bylinky (tymian, bazalka, oregano, pažítka, šalvia...) a zabalíme teľaciu sviečkovú.
- 2
Dáme ju piecť do rozpálenej rúry na 180 °C na 25 minút. Zo zemiakov pripravíme kašu, zeleninu očistíme, krátko povaríme, scedíme a jemne prehrejeme na panvici s maslom. Silnú teľaciu omáčku prehrejeme a podávame.
- 3
Náš tip: Bielu špargľu pri príprave ošúpeme od hlavičky smerom nadol ostrým nožom a drevnatý spodok odrežeme. Aby špargľa zostala biela, musí sa ihneď variť. Ak to nejde, zabalíme ju na krátky čas do navlhčenej utierky a dáme do chladničky. Pre varenie vyberieme rovnako silné a dlhé tyčinky, ktoré po ôsmich kusoch zviažeme niťou a vkladáme do vriacej vody s trochou cukru a masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu