Postup
-
1
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka (asi 10 minút).
- 2
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, povaríme ju so smotanou a s dužinou z kalerábov, okoreníme, okyslíme a pridáme pomleté mäso.
- 3
Cibuľu a šampiňóny posekáme a popražíme na zvyšku masla, pridáme strúhanku, všetko spolu aj s mäsom premiešame.
- 4
Kaleráby naplníme, vložíme do vymasteného kastróla alebo nádoby z ohňovzdorného skla, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, priložíme vršky kalerábov a zapečieme v rúre.
- 5
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu