Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2009

Suroviny

600 g
30 g
10 g
100 g
150 g
100 g
100 g
8 g
20 g




Postup

  1. 1

    Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka (asi 10 minút).

  2. 2

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, povaríme ju so smotanou a s dužinou z kalerábov, okoreníme, okyslíme a pridáme pomleté mäso.

  3. 3

    Cibuľu a šampiňóny posekáme a popražíme na zvyšku masla, pridáme strúhanku, všetko spolu aj s mäsom premiešame.

  4. 4

    Kaleráby naplníme, vložíme do vymasteného kastróla alebo nádoby z ohňovzdorného skla, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, priložíme vršky kalerábov a zapečieme v rúre.

  5. 5

    Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia