Špargľová krémová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 3. septembra 2009

Suroviny

400 g
0,5 l
40 g
40 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0,5 l vody.

  2. 2

    Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar a všetko povaríme.

  3. 3

    Žĺtok rozhabarkujeme so smotanou a opatrne vmiešame do polievky. Už nevaríme.

  4. 4

    Do polievky vložíme uvarenú špargľu a dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Tento recept sa mi viac pozdáva, ako ten predošlý ( feroad), aj keď ani ten nie je zlý. Tento je jednoduchší a je v ňom aj smotana.
Vymazať
editer
aj ja sa chystam uvariť šparglovu polievku , ale ja tam pridam aj brokolicui , a chcem vyskušať do nej pridať kokosove mlieko...........komentar k tomu receptu ??????? Radšej sa nevyjadrujem.....nechápem prečo by som mal robiť zapražku , keď mi stači do varenia pridať zemiaky , a tie mi to všetko pekne zahustia.........aspoň mi nebude hroziť obezita.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia