Husacia pečeň so zelenou špargľou

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Foto: Pravda, Marek Velček

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku, zelená zasa v Anglicku. Má vysoký podiel Zobraziť celý popis Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku, zelená zasa v Anglicku. Má vysoký podiel vitamínu C a vysokú výživnú, no nízku kalorickú hodnotu. Je preto skvelá pre redukčné diéty.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

400 g
0,5 dl
100 g
50 g
100 g
20 g
50 g
0,5 dl
30 g




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň potrháme na menšie kúsky, dôkladne odblaníme, vyberieme žilky, osolíme, okoreníme, pridáme štipku cukru, podlejeme bielym vínom, premiešame a necháme odstáť 24 hodín. Zoberieme formu na srnčí chrbát, vystelieme ju papierom na pečenie a uložíme vrstvu namarinovanej husacej pečene. Pritlačíme ju prstom, aby sa vo forme spojila, pridáme plátky prosciutta, parmezán, lístky bazalky a doložíme ďalšou vrstvou namarinovanej husacej pečene a dôkladne spojíme. Dáme do rúry na 100 °C na 20 minút. Hotové jedlo dáme vychladiť a po vychladnutí dáme do chladničky na 24 hodín spojiť.

  2. 2

    Špargľu uvaríme v osolenej vode a hneď zachladíme, aby zostala zelená. Na tanier nalejeme dip, naň uložíme špargľu a hotovú pečeň. BYLINKOVÝ DIP: Smotanu, majolku, cukor, soľ, korenie, horčicu a tekvicový olej zmiešame, dochutíme podľa potreby a primiešame najemno posekanú čerstvú bazalku, tymian či pažítku.

  3. 3

    Náš tip: Tymian ako korenie používame s mierou - maximálne 3 čajové lyžičky na 1 kg potravín. Tymianová silica je veľmi aromatická a vo väčšom množstve má až horkasto štipľavú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia