Dusený kaleráb so smotanou a nivou

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2009
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
100 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom opekáme plátky kalerábu do zlatista.

  2. 2

    Po opečení posledných kúskov všetky ostatné vrátime do panvice, poprášime vegetou a mletým čiernym korením. Pridáme trochu vody a necháme dusiť 10 až 15 minút.

  3. 3

    Kaleráby vyberieme a na výpek vylejeme sladkú smotanu a počkáme, kým zovrie. Pridáme nivu a počkáme, kým sa rozpustí, aby sme znovu mohli pridať do tejto omáčky kaleráby.

  4. 4

    Podávame s novými zemiakmi, ktoré sme medzitým upiekli na masle v rúre a s umytým a osušeným hlávkovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia