10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom opekáme plátky kalerábu do zlatista.
- 2
Po opečení posledných kúskov všetky ostatné vrátime do panvice, poprášime vegetou a mletým čiernym korením. Pridáme trochu vody a necháme dusiť 10 až 15 minút.
- 3
Kaleráby vyberieme a na výpek vylejeme sladkú smotanu a počkáme, kým zovrie. Pridáme nivu a počkáme, kým sa rozpustí, aby sme znovu mohli pridať do tejto omáčky kaleráby.
- 4
Podávame s novými zemiakmi, ktoré sme medzitým upiekli na masle v rúre a s umytým a osušeným hlávkovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu