4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a 3 – 4 minúty smažíme. Potom pridáme karotku a krátko opražíme. Pridáme zázvor, vývar a citrónovú kôru. Uvedieme do varu, znížime teplotu a prikryjeme.
- 2
Varíme 20 – 25 minút alebo kým karotka nie je mäkká. Polievku necháme mierne vychladnúť. Vlažnú rozmixujeme a opäť zohrejeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 3
Polievku podávame ozdobenú jogurtom alebo smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu