Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Martin Frankl
šéfkuchár hotela Fis v Jasnej, 2. septembra 2009
šéfkuchár hotela Fis v Jasnej, 2. septembra 2009

Foto: Pravda: Ivan Majerský
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med, olivový olej a najemno nasekanú mätu metličkou vyšľaháme na hustú hmotu, okoreníme zmesou farebného korenia z mlynčeka a zľahka prišlahávame balzamikový ocot podľa chuti.
- 2
Na masle si opečieme biely chlieb, ktorý zapečieme s modrým syrom. V takto pripravenom dresingu marinujeme listové šaláty podľa vlastného výberu, poukladáme vypraženú hlivu a podávame s hriankou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu