4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, olúpanú cibuľu a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäkké mäso vykostíme, pokrájame nadrobno a vložíme späť do polievky. Podávame s pečeňovými haluškami a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
- 2
Pečeňové halušky: pečeň zomelieme najemno, pridáme vajce, rozotrené maslo a premiešame. Potom pridáme mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rozotrený cesnak, strúhanku, majorán, trocha soli a všetko spolu dobre vymiešame. Zo zmesi robíme halušky, ktoré zavaríme do polievky alebo osobitne uvaríme v mäsovom vývare.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu