Slepačia polievka s pečeňovými haluškami

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
100 g
1 ks
1 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, olúpanú cibuľu a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäkké mäso vykostíme, pokrájame nadrobno a vložíme späť do polievky. Podávame s pečeňovými haluškami a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

  2. 2

    Pečeňové halušky: pečeň zomelieme najemno, pridáme vajce, rozotrené maslo a premiešame. Potom pridáme mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rozotrený cesnak, strúhanku, majorán, trocha soli a všetko spolu dobre vymiešame. Zo zmesi robíme halušky, ktoré zavaríme do polievky alebo osobitne uvaríme v mäsovom vývare.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia