Špargľová krémová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
0,5 l
40 g
40 g
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 – 3 cm kúsky a uvaríme v 0,5 l vody. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar alebo bujón a všetko povaríme.

  2. 2

    Žĺtok rozhabarkujeme so smotanou a opatrne vmiešame do polievky. Už nevaríme.

  3. 3

    Do polievky vložíme uvarenú špargľu a dochutíme ju soľou a strúhaným muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia