Risotto Amarone

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
Risotto Amarone
Foto: Pravda, Ivan Majerský
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL
1 ks
2 PL
0,1 L
20 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie je ryža horúca. Pridáme víno a miešame, až kým sa nevydusí. Potom pridáme amarone a postupne po malých dávkach dolievame vývar.

  2. 2

    Stále miešame, až kým ryža nie je al dente a všetok vývar je vsiaknutý do ryže. Stiahneme z ohňa, pridáme parmezán a maslo, premiešame a servírujeme.

  3. 3

    Náš tip: Hlavnou zložkou risotta je talianske červené víno Amarone, ktoré je však finančne náročné. Možno ho nahradiť iným vínom silnej chuti a arómy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia