Foto: Pravda, Ivan Majerský
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie je ryža horúca. Pridáme víno a miešame, až kým sa nevydusí. Potom pridáme amarone a postupne po malých dávkach dolievame vývar.
- 2
Stále miešame, až kým ryža nie je al dente a všetok vývar je vsiaknutý do ryže. Stiahneme z ohňa, pridáme parmezán a maslo, premiešame a servírujeme.
- 3
Náš tip: Hlavnou zložkou risotta je talianske červené víno Amarone, ktoré je však finančne náročné. Možno ho nahradiť iným vínom silnej chuti a arómy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu