Pikantná zeleninová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
1 ks
4 PL
2-3 vetvičky
2 PL
4 ks
3/4 PL
2 PL
1 KL
1 kl
2 strúčiky
200 g




Postup

  1. 1

    Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme ju do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu podusíme. Primiešame rajčiakový pretlak a pridáme olúpané, na kocky pokrájané a jadier zbavené rajčiaky.

  2. 2

    Doplníme zeleninovým vývarom a sangritou, ochutíme soľou, korením, cukrom, bazalkou, oreganom a cesnakom rozotreným so soľou. Polievku varíme pri strednej teplote asi 15 minút.

  3. 3

    Ešte raz ochutíme, pridáme ostré tabasco, uvarené rezance a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia