4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme ju do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu podusíme. Primiešame rajčiakový pretlak a pridáme olúpané, na kocky pokrájané a jadier zbavené rajčiaky.
- 2
Doplníme zeleninovým vývarom a sangritou, ochutíme soľou, korením, cukrom, bazalkou, oreganom a cesnakom rozotreným so soľou. Polievku varíme pri strednej teplote asi 15 minút.
- 3
Ešte raz ochutíme, pridáme ostré tabasco, uvarené rezance a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu