Mascarpone

Mascarpone ako ingrediencia v receptoch:

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

  • Tiramisu originál

    Tiramisu originál

    Na úžasný talianský dezert existuje milion receptov. ja vám ponúkam ten naozaj pravý taliansky. A ked aj nie určite ním nič nepokazíte.

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny so špenátom a parmezánom

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak a muškátový orech. Keď je maslo roztopené pridáme nakrájané na menšie špenátové listy.

  • Tiramissu

    Tiramissu

    Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia:...

  • Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

    Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

    Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

  • Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami

    Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami

    Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a kakaom a dáme vychladiť.

  • Recept bez obrázku

    Tiramisu mascarpone

    Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

  • Recept bez obrázku

    Špagety so zelenou špargľou a žeruchou

    Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme. Do varu privedieme dostatočné množstvo vody, osolíme ju a špagety v nej uvaríme.

  • Marinované jahody s octom balzamiko

    Marinované jahody s octom balzamiko

    Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist