Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava
120 min
na 150 °C

Suroviny

2 kg
500 g
500 g
500 g
200 g
 hrsť
 na opraženie
1 PL
500 g chladené
Ochutené mascarpone:
100 g
3 strúčiky

Postup prípravy

  1. 1

    Všetku zeleninu (okrem mrkvy na opraženie) očistíme a pokrájame, osolíme, premiešame s olejom a v rúre pri 150 °C necháme zapiecť do mierneho pripálenia. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme ďalšiu hodinu piecť. Potom z pekáča zlejeme šťavu, ktorú miernym varom zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do mascarpone, pridáme posekanú pažítku a premiešame.

  3. 3

    Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Hotové ich polejeme šťavou, posypeme opraženými pistáciami a hubami shitake opraženenými s veľkými kúskami mrkvy. Dozdobíme lyžicou ochuteného mascarpone.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist