Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
120 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| 2 kg |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| hrsť |
|
| na opraženie |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 500 g chladené |
|
| Ochutené mascarpone: | |
| 100 g |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu (okrem mrkvy na opraženie) očistíme a pokrájame, osolíme, premiešame s olejom a v rúre pri 150 °C necháme zapiecť do mierneho pripálenia. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme ďalšiu hodinu piecť. Potom z pekáča zlejeme šťavu, ktorú miernym varom zredukujeme na polovicu.
- 2
Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do mascarpone, pridáme posekanú pažítku a premiešame.
- 3
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Hotové ich polejeme šťavou, posypeme opraženými pistáciami a hubami shitake opraženenými s veľkými kúskami mrkvy. Dozdobíme lyžicou ochuteného mascarpone.
Tiež so zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Vždyť jo.